2013. szeptember 29., vasárnap

The Independent - Ferenc Pápa - Több Nőre Van Szüksége Az Egyháznak!



Fordítói megjegyzés: 

Már az előző cikk előszavában is tettem említést Ferenc pápáról. Meglepő és egyúttal gyanakvásra ad okot az egyházfő ilyen fokú közvetlensége, ahogy a hívekkel kommunikál. Színházakat, koncerteket, egyéb "hétköznapi eseményeket" látogat meg nagy csinnadrattával és közben arról beszél, milyen jó is lenne közelebb hozni az Egyházat a hétköznap emberéhez, hogy ne csak a "fennhéjázó", nagy mellénnyel közlekedő, és a hitről csak rébuszokban beszélő papság unalmas és elcsépelt prédikációit hallgassa a nagyérdemű! 
Ferenc pápa "igazán kitesz magáért": még odáig is elmegy, hogy véletlenszerűen felhív embereket és kedélyesen elbeszélget velük erről-arról! Na....csak hívjon engem! Olyan kérdéseket tennék fel neki, hogy mindjárt elkezdene krákogni, meg bőszen kérdezgetné a tanácsadóit, hogy akkor most mi van!
Szóval nem zörög a haraszt, főleg ha az elődeivel hasonlítjuk össze, illetve ha megnézzük az elmúlt 2000 évet, abból kiderül, hogy valami "turpisság" van e mögött a népszerűséget már-már popsztárként hajszoló Egyházfő viselkedése mögött!
Jómagam is hívő ember vagyok, látom az Egyház eddigi történelmét, ezért kirívó a dolog! 
Viszont ahogy már korábban említettem, gyorsan történnek az események, így szerintem hamarosan fény derül mindenre!


 Ferenc pápa kifejezte azon óhaját, hogy az Egyház több nőt engedjen sorai közé, ugyanakkor kifejezte "közeledési szándékát" a meleg tudatosságu emberek irányába is! 
A Pápa az olasz jezsuita újsággal, a La Civilta Cattolica-val készült interjút arra használta fel, hogy pápaként kinyilatkoztassa, elvei élesen szembenállnak elődjével - 16. Benedek pápáéval!
 Figyelmeztette az Egyházat, hogy megszállottságuk a meleg és az abortusz-kérdésben oda vezethet, hogy értékrendje összeomlik, akár egy kártyavár! Kiemelte: a nők olyan fontos kérdésekre keresik a választ, mellyel az Egyháznak foglalkoznia kell! A nők létfontosságúak az Egyház számára, ezért kiemelten foglalkoznunk kell szerepükkel - tette hozzá. 
Ha egy homoszexuális személy "jó úton jár" és Istent keresi, én nem ítélkezhetem fölötte - inkább segíteni kell neki! A vallásnak megvan ahhoz a joga, hogy szóljon minden emberhez és ezáltal kinyilatkoztassa azt, hogy nem számít ki milyen csoporthoz tartozik! Isten ebben a kérdésben megadja nekünk a "szabadságot": nem szabad egy ember spirituális meggyőződését befolyásolni!
Természetesen a klérus tagjai Amerikában kinyilvánították nemtetszésüket, mert Francis pápa nem említette az abortusz, és a fogamzásgátlás kérdésének égető problémáját! Válaszul a Pápa azt mondta, hogy "nincs szükség arra, hogy ezekkel a problémákkal annyit foglalkozzunk"!


Magellán 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése